چکیده :

تغییرات آب و هوایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی و منابع طبیعی را تحت تأثیر قرار می دهد. تأثیرات و پیامدهای مستقیم تغییرات آب و هوایی شامل تغییر در شرایط زیستمحیطی کشت و اثرات غیرمستقیم آن شامل تغییر در رشد و توزیع درآمد اقتصادی است که به نوبه خود تقاضا برای محصولات کشاورزی را متأثر میسازد. تشدید چرخه آب، تغییر بارش، تغییر در مقدار و زمان ظهور رواناب ها و کاهش تولید محصولات کشاورزی را میتوان به عنوان مهمترین پیامدهای خطرناک تغییرات آب و هوایی نام برد. از این رو، سازگاری در بخش کشاورزی با تغییرات آب و هوایی برای ارزیابی آسیب پذیری از اثرات و توسعه سیاست های تغییرات آب و هوایی مهم است. طیف گسترده ای از گزینه های سازگاری به علت دارا بودن پتانسیل کاهش آسیب پذیری سیستم های کشاورزی نسبت به خطرات مرتبط با تغییرات آب و هوایی، قابل استفاده هستند. توانمندسازی کشاورزان برای مقابله با اشکال مختلف خطر تغییرات آب و هوایی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و برای تحقق این مهم باید توجه ویژهای به آموزش گزینه هایی به منظور افزایش انعطاف پذیری و ظرفیت سازی آنان گردد که ترویج کشاورزی می تواند از طریق توانمندسازی و آموزش کشاورزان درباره چگونگی سازگاری با تغییرات آب و هوایی وظیفه خود را ایفا کند. در این مقاله که به روش مروری تهیه گردیده است، پس از بیان مفهوم و تأثیرات تغییرات آب و هوایی، به اهمیت و ضرورت سازگاری با این پدیده پرداخته شده است و سپس نقش ترویج کشاورزی در سازگاری با تغییرات آب و هوایی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلید واژگان :

تغییرات آب و هوایی، گازهای گلخانه ای، سازگاری، نقش ترویج، بخش کشاورزی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک