چکیده :

هدف از پژوهش حاضر شناسایی و به کارگیری روش (AHP) در اولویت بندی و مقایسه موانع آموزشی و توسعه پایدار موثر بر تولید حشرات خوراکی به عنوان جیره غذایی از دیدگاه گروه های منتخب می¬باشد. تحقیق از نوع کاربردی، روش پژوهش تحلیلی و جامعه آماری، چهار گروه متخصصان، تولید کنندگان دام و طیور، تولید کنندگان حشرات و مصرف کنندگان استان های تهران و البرز بود. شناسایی موانع با مطالعات کتابخانه ایی، جستجو در سایت های علمی و مصاحبه با کارشناسان مرتبط، انجام شد. این موانع در 2 معیار اصلی و 19 زیر معیار پس از تایید استادان و با هدف اولویت بندی آنها، درخت سلسله مراتبی تشکیل و بر اساس آن پرسشنامه (AHP) طراحی و¬ در اختیار 20 نفر از خبرگان هر گروه قرار گرفت با استفاده از نرم افزار Expert Choice 11 وزن های نسبی هر یک از زیر شاخص ها محاسبه و اولویت بندی انجام شد. با نرخ ناسازگاری کمتر از 1/0 و تایید سازگاری شاخص ها، نتایج نشان داد: از نظر متخصصان و مصرف کنندگان، عدم ترویج فرهنگ استفاده از محصولات خوراکی حشرات و فرآورده های آن (159/0، 171/0)، از نظر تولیدکنندگان دام و طیور، عدم ارایه برنامه های آموزشی مرتبط با موضوع در سطح مدارس (163/0) و از نظر تولیدکنندگان حشرات، عدم آموزش مستقیم(چهره به چهره) در رابطه با تولید و مصرف حشرات خوراکی (212/0) مهم ترین مانع آموزشی تولید حشرات خوراکی بود. در موانع توسعه پایدار نیز از نظر متخصصان، تولیدکنندگان حشرات و مصرف کنندگان، عدم اجرای نظام مدیریت تولید حشرات خوراکی از لحاظ مقبولیت و محبوبیت اجتماعی(199/0، 295/0، 189/0) و از نظر تولید کنندگان دام و طیور عدم اطمینان به پایداری در بهداشت حرفه ایی و اجتماعی تولید حشرات خوراکی (154/0) مهم ترین مانع در تولید حشرات خوراکی بود.

کلید واژگان :

موانع آموزشی، موانع توسعه پایدار، تولید حشرات خوراکی، جیره غذایی، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک