چکیده :

در این تحقیق به بررسی ارتباط تجمع غلظت آرسنیک با میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت عضله هشت گونه ماهی کپور معمولی، قزل آلای رنگین کمان، کپور سرگنده، کپور نقره ای، کپور علفخوار، شیر، قباد و شوریده پرداخته شد. 72 نمونه ماهی کپور معمولی، کپور سرگنده، کپور نقره ای، کپور علفخوار از مجتمع پرورش ماهی آزادگان اهواز، ماهی قزل آلای رنگین کمان از مجتمع پرورش ماهی چشمه دیمه شهرکرد و نمونه های ماهی شیر، قباد و شوریده از بندر هندیجان توسط تور گوشگیر صید شدند. آماده سازی نمونه ها بر اساس روش هضم مرطوب صورت گرفت و اندازه گیری غلظت فلزات با روش جذب اتمی انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین میزان آرسنیک در عضله ماهیان 020/0±269/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر بود. بالاترین میزان عنصر آرسنیک در عضله ماهی قباد (019/0±294/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) و پایین ترین میزان این عنصر در عضله ماهی شوریده (024/0±175/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) به دست آمد. همچنین میزان پروتئین، چربی، خاکستر در عضله ماهیان به ترتیب 78/0±67/19، 45/0±45/2، 23/0±49/1 گرم در 100 گرم و میزان رطوبت 89/1±78 درصد بود. نتایج نشان داد بین میزان تجمع آرسنیک در عضله ماهیان مورد مطالعه با میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت همبستگی مثبت وجود دارد (P<0.05).

کلید واژگان :

آرسنیک، ترکیبات، عضله، ماهی، ایران



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک