چکیده :

سالمونلوز، توسط باکتريهاي جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایعترین بیماريهاي ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهاي شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه به منظور جداسازي و شناسایی سروتیپهاي شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آنها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکتها در استان چهارمحال و بختیاري جمعآوري و پس از کشت و جداسازي سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیرهاي پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونههاي سالمونلا آلوده بودند که از بین آنها 12 مورد سالمونلا تیفیموریو،م 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپهاي دیگر سالمونلا بودند. نتایج بهدست آمده نشان داد که همهي سویههاي سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده داراي عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونههاي سالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ میباشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاهها ضروري بهنظر میرسد.

کلید واژگان :

سالمونلا تیفیموریو،م سالمونلا انتریتیدی ، س واکنش زنجیرهاي پلیمراز ، عوامل حدت، گوشت مرغ



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک