چکیده :

زﻣﻴﻨﻪ: د ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺛﺮ ﻣﺜﺒﺖ روﻏﻦ ﻛﻨﺠﺪ ﺑﺮ دﺳﺘﮕﺎه ﻋﺼﺒﻲ و از آﻧﺠﺎﻳﻲ ﻛﻪ اﺳﻴﺪﻫﺎي ﭼﺮب در دوران ﺑﺎرداري ﺑﺮاي ﺗﻜﺎﻣﻞ دﺳﺘﮕﺎه ﻋﺼﺒﻲ و در دوران ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﺟﻬﺖ رﺷﺪ ﺳﻠﻮل ﻫﺎي ﻣﻐﺰي ﻧﻮزاد ﺿﺮوري می ﺑﺎﺷﻨﺪ، در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ اﺛﺮ ﻣﺼﺮف رژﻳﻢ ﻏ ﺬاﻳﻲ ﺣﺎوي روﻏﻦ ﻛﻨﺠﺪ به میزان 10 درصد ﺑﻪ در دوران ﺷﻴﺮدﻫﻲ و ﺑﺎرداري ﺑﺮ روي ﺣﺎﻓﻈﻪ موشﻫﺎي ﺻﺤﺮاﻳﻲ ﻣﺘﻮﻟﺪ ﺷﺪه در 30 روز ﺑﻌﺪ از ﺗﻮﻟﺪ ﺑﺮرﺳﻲ گردید. ﻣﻮاد و روش ﻫﺎ: در اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺗﺠﺮﺑﻲ ﻣﻮش ﻣﺎده ﻫﺎي ﺻﺤﺮاﻳﻲ ﻧﺮ و ﺑﺎﻟﻎ وﻳﺴﺘﺎر ﻧﮋاد به 2 گروه 12 ﺗﺎﻳﻲ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ (در ﻫﺮ ﮔﺮوه 9 ﻣﻮش ﻣﺎده و 3 ﻣﻮش ﻧﺮ). ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل ﺑﺎ ﺟﻴﺮه ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ و ﮔﺮوه آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺎ ﺟﻴﺮه ﻏﺬاﻳﻲ ﺣﺎوي روﻏﻦ ﻛﻨﺠﺪ ﺑﻪ ﻣﻴﺰان 10درﺻﺪ در دوران ﺑﺎرداري و دوران ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪﻧﺪ. زاده ﻫﺎي ﻧﺮ و ﻣﺎده گروه ها در ﺳﻦ 30 روزﮔﻲ ﺟﻬﺖ ﺑﺮرﺳﻲ ﺣﺎﻓﻈﻪ اﺣﺘﺮازي ﻏﻴﺮﻓﻌﺎل ﺑﺎاﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﮕﺎه ﺷﺎﺗﻞ ﺑﺎﻛﺲ ﺗﺴﺖ ﺷﺪﻧﺪ. تحلیل داده ها ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آﻧﺎﻟﻴﺰ وارﻳﺎﻧﺲ دو ﻃﺮﻓﻪ اﻧﺠﺎم گرفت. ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ: ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ زﻣﺎن ﺗﺄﺧﻴﺮ در ورود ﺑﻪ ﺟﻌﺒﻪ ﺗﺎرﻳﻚ در اﺑﺘﺪاي آﻣﻮزش در ﮔﺮوه آزﻣﺎﻳﺶ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل ﻛﻤﺘﺮ ﺑﻮد (P<0/01 ). ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ زﻣﺎن ﺗﺄﺧﻴﺮ در ورود ﺑﻪ ﺟﻌﺒﻪ ﺗﺎرﻳﻚ 48ﺳﺎﻋﺖ ﺑﻌﺪ از آﻣﻮزش در ﮔﺮوه آزﻣﺎﻳﺶ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻮد و ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ زﻣﺎنﺳﭙﺮي ﺷﺪه در ﺟﻌﺒﻪ ﺗﺎرﻳﻚ 48 ﺳﺎﻋﺖ ﺑﻌﺪ از آﻣﻮزش در ﮔﺮوه آزﻣﺎﻳﺶ ﻧﺴﺒﺖ بﻪ ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل ﻛﻤﺘﺮ ﺑﻮد(P<0/001). ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﻴﺮي :ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻣﺼﺮف روﻏﻦ ﻛﻨﺠﺪ 10 درﺻﺪ در دوران ﺑﺎرداري و ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﺣﺎﻓﻈﻪ اﺣﺘﺮازي ﻏﻴﺮﻓﻌﺎل ﭘﺲ از 48 ﺳﺎﻋﺖ را در ﻣﻮش ﺻﺤﺮاﻳﻲ 30 روزه اﻓﺰاﻳﺶ می دﻫﺪ.

کلید واژگان :

روغن کنجد، حافظه احترازی غیر فعال، بارداری، شیردهی، دستگاه شاتل باکس



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک