چکیده :

چكيده مقدمه: نوشابه كومبوچا فرآوردهاي تخميري است كه از تخمير چاي شيرين توسط قارچ كومبوچا توليد ميشود. يكي از تركيبـات مهـم اين نوشابه مغذي، كه در سمزدايي از بدن و پيشگيري از سرطان موثر است، اسيد گلوكورونيك مي باشد. با توجه به اهميت اين تركيـب در نوشابه تخميري مذكور هدف از اين تحقيق بررسي تاثير شرايط محيطي مانند ، pHدمـا، زمـان و بـستره قنـدي در مـيزان توليـد اسيدگلوكورونيك نوشابه كومبوچا پايهگذاري گرديد. مواد و روشها: پس از بررسي خالص بودن قارچ كومبوچا، نوشابه كومبوچا در شرايط محيطي مختلف يعني pHدر سه سطح 5 ،4و ،6دما در سه سطح 30 ،25و ،35oCزمان در سه سطح 5 ،3و 7روز و بسترههاي قندي گلوكز مايع، ملاس چغندرقند و سـاكارز تهيـه گرديد. پس از اتمام مراحل تخمير ميزان اسيد گلوكورونيك با روش اسپكتروفتومتري در طول مـوج 580نـانومتر و در حـضور معـرف نفتورزورسينول اندازهگيري شد. يافته ها: با استفاده از آزمون دانكن ميانگين غلظت هاي اسيدگلوكورونيك مقايسه شد و نتيجه گرفته شد كه بين غلظت اسيدگلوكورونيك حاصل از ساكارز با گلوكزمايع در سطح اطمينان 95درصد تفاوت معنيدار وجود دارد. با استفاده از برنامه آماري MATLABشرايط بهينه براي رشد قارچ كومبوچا و توليد ميزان بيشتر اسيد گلوكورونيك در دماي 31oCبا قند ساكارز در = pH 6به مدت 7روز تخمير به ميزان 5/44ميلي گرم در ليتر گزارش شد كه بيش از مقدار گزارش شده توسط 20) Blancميليگرم در ليتر( در سال 1996بود. نتيجهگيري: در تخمير نوشابه كومبوچا نوع بستره قندي ، ، pHزمان و دما همگي موثر هستند. نتايج نشان دادند كه ميتوان از نوشابه كومبوچايي كه تحت شرايط كنترل شده تخمير ميشود، بهعنوان يك نوشيدني سالم و مغذي استفاده نمود چراكه بالا بودن ميزان اسيد گلوكورونيك در نوشابه كومبوچا ميتواند خاصيت درماني به ويژه سمزدايي و ضد سرطان بودن آن را توجيه نمايد.

کلید واژگان :

اسيد گلوكورونيك، نوشابه كومبوچا



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک