چکیده :

بسته بندی هوشمند مواد غذایی، بسته بندی جدیدی است که در دهه های اخیر در کشور های توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته و هدف آن نمایش سلامت، کیفیت و امنیت محصول می باشد. با توجه به اهمیت محصولات شیلاتی در سبد غذایی خانوار و از طرفی، فسادپذیری سریع این محصول باعث گردید تا در این مطالعه از شناساگرهای رنگی در بسته بندی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال استفاده شود. در این پژوهش تیمار ها شامل بسته بندی معمولی با شناساگر فنل رد و بسته بندی معمولی با شناساگر برموکرزول گرین بوده که در ماتریکس فیلم پلی اتیلن سبک ساخته شده و در کیسه های از جنس پلی اتیلن سبک که در کشور تولید شد استفاده گردید. برای تعیین کیفیت، ضمن تاکید بر تغییر رنگ معرف ها بر اثر تغییر pH، از آزمونهای میکروبی (شمارش کلی باکتری ها، سرماگرا) و شیمیایی (pH, TVN, TBRSA) در روزهای صفر، 5، 10، 15و 20 نگهداری در یخچال دمای (2±4) درجه سانتی گراد استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از تغییر رنگ معرف ها و ارتباط آن با آزمون های شیمیایی و میکروبی که توسط نرم افزار آماری SPSS 18 انجام شد تفاوت معنی داری در سطح (0.05p≤) در زمان تغییر رنگ معرف های رنگی فنل رد و برموکرزول گرین در نمایش فساد فیله قزل آلای رنگین کمان مشاهده گردید. در نهایت بر اساس اطلاعات شناساگر و تایید آزمون های شیمیایی و میکروبی زمان دقیق ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان در یخچال 14- 13 روز تعیین شد.

کلید واژگان :

بسته بندی هوشمند، شناساگر تازگی، قزل آلای رنگین کمان، معرف رنگی



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک