چکیده :

تغييرات آب وهوايي مي تواند توليد محصولات كشاورزي و دسترسي به مواد غذايي را به خطر اندازد. سازگاري، گزينه اي مناسب براي كاهش آسيب پذيري نسبت به اثرات منفي تغييرات آ ب وهوايي است. ترويج كشاورزي به عنوان يك منبع اطلاعات و منبع مشاورة كشاورزان، سازگاري با تغييرات آ ب وهوايي را تحت تأثير قرار مي دهد. مروجان و كارشناسان كشاورزي از دست اندركاران اصلي آموزش كشاورزان دربارة نحوة سازگاري هستند. با اين حال اگر كارشناسان مسئله اي را به عنوان خطر درك نكنند، در مقابله با آن اقدامي نخواهند كرد؛ ازاين رو هدف اين تحقيق بررسي ميزان درك خطر كارشناسان ترويج و عوامل مؤثر بر آن در رابطه با تغييرات آب وهوايي است. اين پژوهش ا ز لحاظ هدف، كاربردي و ا زنظر نحوة جمع آوري داده ها، پيمايشي است. جامعة آماري تحقيق، 400 نفر از مروجان و كارشناسان ترويج استان خوزستان بودند كه از ميان آنان نمونه اي 240 نفري بر اساس جدول كرجسي- مورگان به روش نمونه گيري خوشه اي تصادفي انتخاب شد. نتايج نشان داد، درك خطر مروجان و كارشناسان ترويج، رابطة آماري معن ي داري با اعتماد به رسانه ها، نگر ش هاي زيست محيطي، مسئوليت پذيري، اثربخشي درك شده و فاصلة رواني دارد. همچنين متغير هاي اعتماد به رسانه ها و متخصصان، نگر ش هاي زيست محيطي و مسئوليت پذيري به طور مثبت و متغير اثربخشي به طور منفي درك خطر را تحت تأثير قرار مي دهند.

کلید واژگان :

تغييرات آ ب و هوايي، سازگاري، كارشناسان ترويج كشاورزي، مروجان، درك خطر، استان خوزستان



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک