چکیده :

نان همواره در نزد ايرانيان از جايگاه خاصي برخوردار بوده و غذاي اصلي مردم کشورمان را تشکيل مي‌دهد. بخش قابل توجهي از پروتئين و انرژي مورد نياز مردم، از نان تأمين مي گردد. طبق نتایج بررسی‌ های انجام شده در ایران، متوسط مصرف نان حدود 410 گرم در روز برای هر فرد است. آمار های رسمی نشان می دهد که ايران بالاترين مصرف نان در جهان را دارد. به گونه ایی که سالانه سه ميليون تن گندم در كشور اتلاف مي شود. حال نکته اینجاست که سرانه سالانه مصرف نان در ايران حدود 160 كيلوگرم و در كشورهاي اروپايي نظير فرانسه 56 كيلوگرم و آلمان 70 كيلوگرم در سال است. رقم قابل توجه ضایعات نان در کشور که گاهاً تا 20 درصد نیز می¬رسد و یارانه سنگین پرداختی به نان بی¬شک ایجاب می¬کند که توجه بیشتری به کیفیت و ارزش غذایی نان شود. این تحقیق تبیین و بررسی الگوی تولید نان درمناطق روستایی شهرستان دشتی را در دستور کار خود قرار داده است. در این تحقیق از مطالعات اسنادی، کتابخانه ایی و همچنین مشاهدات میدانی استفاده شده است. برآورد های پژوهش در مناطق مورد مطالعه نشان داد که بیشترین میزان تولید نان در منطقه مربوط به لواش است و سایر نان ها درصد پایینی را به خود اختصاص می دهند. همچین کیفیت نازل گندم، نامرغوبی آرد، غیر استاندارد بودن مراحل پخت، استفاده از جوش شیرین و آرد سفید نیز به عنوان عوامل اصلی پایین بودن بهره وری تولید نان در مناطق روستایی شناخته شدند.

کلید واژگان :

الگوی تولید نان، مناطق روستایی، دشتی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک