چکیده :

پوست میوه انار منبع غنی از ترکیبات فنلی و خواص آنتی¬اکسیدانی است که نقش مهمی بر سلامتی انسان دارد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی در پوست و بذر انار می¬باشد. در این تحقیق پوست و بذر ارقام انار ترش، شیرین و ملس در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار در شمال ایران (محمود آباد) مورد بررسی قرار گرفت. متغیر¬های اندازه¬گیری شده شامل: فنل کل، فلاونوئید و فعالیت آنتی-اکسیدانی بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام مختلف انار از نظر میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی¬اکسیدانی بین پوست و بذر اختلاف معنی¬داری در سطح 1 درصد وجود داشت. بطوریکه بیشترین میزان فنل کل (5/53 میلی گرم گالیک اسید در صد گرم وزن خشک) در پوست انار ترش ، فلاونوئید (15/29میلی گرم کوئرستین در صد گرم وزن خشک) در پوست انار شیرین و فعالیت آنتی اکسیدانی (37/89 درصد) مربوط به انار پوست ترش تولید شده بود. کمترین میزان متغیر های اندازه¬گیری شده در بذور ارقام تولید شده بود. نتیجه آزمایش نشان داد که قسمت مورد استفاده در میزان مواد موثره با یکدیگر تفاوت دارند.

کلید واژگان :

انار، فنل کل، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک