چکیده :

محلولپاشی سولفات روي از جمله روشهایی است که ضمن تامین نیاز غذایی، به دلیل برهمکنش مثبتی که با سایر عناصر نظیر نیتروژن و پتاسیم دارد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی برنج میشود. بدین منظور آزمایشی ، با هدف ارزیابی اثرات مقادیر مختلف محلولپاشی سولفات روي برمقدار عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم اندام هوایی و دانه برنج رقم شیرودي، در سال 1388 در قالب طرح بلوك کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج تنکابن اجرا شد. تیمارها شامل 5 6 و 8 در هزار سولفات روي کلاته) بود. کود در سه مرحله (یک ماه پس از انتقال نشا به مزرعه، بعد از ،4 ، سطح کودي (صفر، 2 بر نیتروژن دانه و فسفر کاه و (P<% گلدهی و در مرحله شیري) استفاده شد. نتایج نشان دادکلات سولفات روي اثر معنی داري( 5 0%) و بیشترین مقدار پتاسیم در اندام هوایی / کلش داشت. بیشترین مقدار نیتروژن دانه مربوط به محلولپاشی 2 در هزار ( 93 0/277 بود.

کلید واژگان :

برنج، سولفات روي، غلظت عناصر



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک