چکیده :

کاهو گیاهی است یکساله که داراي برگهاي پهن، دراز، سبز و با طعم کمی شیرین می باشد. مواد شیمیایی کاهو عبارتند از، لاکتوکاروم (که ماده اي است مخدر ) موم ، رزین ، مالیک اسید و سوکسی نیک اسید، لاکتوم کاروم خواب آور و مسکن است. از لاکتوم کاروم بعنوان داروي خواب آور و مسکن و نیز در چشم پزشکی براي گشاد کردن مردمک چشم استفاده میشود. به منظور بررسی اثر آللوپاتی (دگرآسیبی) عصاره آبی قسمتهاي هوایی درمنه بر درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، ساقه چه و وزن تر و خشک (Artemisia annua L.) خزري با چهار تکرار در سال 1389 و درآزمایشگاه (CRD) گیاهچههاي کاهو آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی % 75 % و 100 ، %50،% زراعت دانشکده کشاورزي دانشگاه زابل انجام شد. تیمارها شامل شاهد (آب مقطر)، 25 SAS غلظتهاي عصاره آبی اندامهاي هوایی درمنه خزري بود. کلیه نتایج به دست آمده با استفاده از نرمافزار آماري و بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمالی 5% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بررسی نتایج بدست آمده، نشان داد که با افزایش غلظت عصاره درمنه خزري، درصد و سرعت جوانهزنی کاهش مییابد، به طوري که بیشترین و کمترین درصد و سرعت جوانهزنی به ترتیب مربوط به تیمارهاي شاهد و 100 % غلظت عصاره بود. همچنین افزایش درصد غلظت عصاره باعث کاهش در میزان رشد ساقهچه و ریشهچه و همچنین وزن تر و خشک کاهو گردید.

کلید واژگان :

آللوپاتی، جوانهزنی، درمنه خزري، کاهو



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک