چکیده :

چكيده : امواج اولتراسوند در آنالیز و تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می¬گیرد. نحوه استفاده از این امواج در صنايع غذائي دو گونه است: اولتراسوند با شدت پایین و با شدت بالا. از امواج اولتراسوند با شدت پايين به عنوان روش تجزيه‌اي در تهيه اطلاعات مربوط به ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي مواد غذايي استفاده مي شود. در اين حالت توان به كار رفته به حدي پائين است كه پس از قطع امواج اولتراسونيك هيچگونه تغييري در خواص فيزيكي و شيميايي مواد غذايي ايجاد نمي¬شود که تكنيك غيرمخرب نامیده می¬شود و از آن مي¬توان در بررسی خصوصیات مواد غذایی مانند اندازه¬گيري ضخامت، تشخيص جسم خارجي، اندازه¬گيري فلوريت، تعيين¬تركيبات متشكله، اندازه ذرات، بررسی بافت و و یسکوزیته استفاده كرد. در حاليكه امواج اولتراسوند با شدت بالا كه درآن¬ها از توان بالا استفاده مي¬شود به عنوان ابزاري در تغيير ويژگي¬هاي مواد غذايي نظير هموژنيزه كردن، تميز كردن، استريل كردن، حرارت دادن، امولسيفيه كردن، مهار فعاليت آنزيم¬ها و ميكروب¬ها و متلاشي كردن سلول، تشديد واكنش¬هاي اكسيداسيون، اصلاح گوشت، اصلاح كريستاليزاسيون استفاده مي¬شود. امواج اولتراسوند در فرآوری و بررسی خصوصیات بسیاری از مواد غذایی مانند چربی¬ها و روغن¬ها، فرآورده¬های گوشت و ماهی، فرآورده¬های لبنی، سبزی¬ها و میوه¬ها، محلول¬های آبی، ژل¬ها و سوسپانسیون¬ها مورد استفاده قرار می¬گیرد.

کلید واژگان :

امواج اولتراسوند با شدت پایین، امواج اولتراسوند با شدت بالا، بررسی خصوصیات مواد غذایی، فرآوری مواد غذایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک