چکیده :

کلپوره با نام علمی Teucrium polium گیاهی دارویی است که در نواحی مختلف ایران می‌روید. سامانه‌های خشك¬كن مايكروويو، زمان خشك كردن را به طور قابل توجهي كاهش داده‌اند بدون این‌که اثر منفي بر روي كيفيت محصول داشته باشند. در این مطالعه به بررسی پارامترهای مختلف خشک¬کردن، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعال‌سازی برای برگ کلپوره با خشک¬کن مایکروویو از نوع خانگی با محدوده توان 1000-100 وات و فرکانس 2450 مگاهرتز در چهار سطح توان 200 ،300،400 و 500 وات پرداخته شده است. از بین مدل‌های برازش شده، مدل میدیلی به عنوان بهترین مدل با توجه به معیار¬های 2R ،2χ و RMSE انتخاب شد. سطوح توان مایکروویو بر مدت زمان خشک شدن و ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، تأثیر داشت، به‌طوری‌که زمان خشک شدن برای توان 500 وات 5/4 دقیقه و برای توان 200 وات 25/15 دقیقه به دست آمد. بیشترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 500 وات به میزان m2/s 7-10×302/1 و کمترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 200 وات به میزان m2/s 8-10×5/3 به دست آمد. میزان انرژی فعال‌سازی و ثابت نفوذ حرارتی مؤثر در خشک کردن برگ¬های کلپوره بر اساس یک رابطه نمایی به میزان W/g 35/16 و m2/s 7-10×3 به دست آمد.

کلید واژگان :

مایکروویو، مدل سازی ریاضی، انرژی فعال‌سازی، ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، برگ کلپوره



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک