چکیده :

سیر از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که مورد استفاده بشر قرار گرفته است . عمده اثر این گیاه دارویی شامل اثرات آن بر روی سیستم قلبی - عروقی , بیماری های انگلی, بیماری های میکروبی, قارچی و غیره میباشد. باکتری ای کلای جزو باکتریهای میباشد که در صورت نقصان سیستم ایمنی میتواند موجب بروز علائم بالینی در میزبان گردند و باعث بیماری فرد از علائم خفیف آن تا موارد حاد و شدید را شامل میشوند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی گیاه سیر بر روی باکتری ای کلای سویه میباشد. پس از انجام عمل عصاره گیری عصاره بدست آمده به غلظتهای ٢/١,۴/١,٨/١,۶١/١,٣٢/١ در آمده و جهت استریلزاسیون عصاره از اشعه مادون قرمز استفاده گردید . سپس دیسکهای استریل را داخل عصاره قرار داده و بر روی محیط کشت مولر هینتون که باکتری ای کلای کشت داده شده بود قرار داده شد. پس از 24 ساعت انکوباسیون نتایج زیر قرائت گردید. o157h عصاره سیر در غلظت های ٢/١, ۴/١, نسبت به سایر غلظت ها هاله ممانعت از رشد ایجاد نمود بطوری که در غلظت ٢/١ هاله ای با قطر ٢ میلیمتر و در غلظت ۴/١ هاله ممانعت از رشد ١ میلیمتری ایجاد نمود. با توجه به این که عصاره آبی سیر در فلظت های ٢/١,۴/١ نسبت به سایر غلظت های دیگر مانع از رشد باکتری ای کلای گردید لذا پیشنهاد میگردد که در مورد اثر بازدارندگی سیر یا عصاره آبی آن در مواد غذایی مورد بررسی قرار گیرد . با توجه به نتایج فوق این گیاه می تواند تا حدودی از اسهال ناشی از باکتری ای کلای جلوگیری نماید لذا پیشنهاد میگردد از این گیاه در برنامه غذایی بیشتر استفاده شود.

کلید واژگان :

سیر, باکتری, عصاره آبی, ای کلای



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک