چکیده :

باکتری های جنس پسودوموناس اجرام میله ای شکل , هوازی و گرم منفی هستند. این باکتری ها گسترش زیادی در طبیعت دارند و در خانواده پسودوموناسه طبقه بندی شده اند. فقط سه گونه آن بیماری جدی در دامها تولید میکنند. پسودوموناس آئروژینوزا عامل عفونت های چرکی, پسودومونا پسودومالئی و عامل ملیوئیدوز و پسودومونامالئی عامل بیماری مشمشه است. پسودوموناس آئروژینوزا اغلب در سپتی سمی جوجه مرغها, بوقلمون و اردک نقش دارد. در محتویات روده ماکیان تعداد زیادی پسودوموناس وجود دارند و بدین جهت در مدت کوتاهی موجب فساد گوشت مرغ می شود. هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای آلودگی به باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در اندامهای مختلف ( قلب, کبد, تخمدان, مدفوع) بروش کشت باکتریایی در طیور کشتاری کشتارگاه صنعتی ارومیه می باشد. پس از استریلزاسیون وسایل عمل نمونه برداری در محل کشتارگاه صنعتی ارومیه انجام گرفت که مشتمل بر ۰٣ مرحله یا یک ماه بود که در هر مرحله از ۴ قسمت(قلب- کبد- تخمدان و مدفوع ) نمونه برداری شد و پس از ۴٢ ساعت انکوباسیون و غنی سازی به محیط های کشت مکانگی آگار,و محیط های افتراقی برده شد. از مجموع ۰۴۴١ نمونه ۵٨ مورد مدفوع,۰٣ مورد قلب, ۰۶ مورد قلب,۰۶ مورد کبد,و ۰۴ مورد تخمدان, باکتری پسودوموناس جداسازی گردید. لزوم سالم بودن غذاهایی با منشا دامی از نظر میکروبیولوژی موضوعی است که اخیرا تبلیغات زیادی در مورد آن صورت گرفته است که این امر منجر به بروز نگرانی گسترده ای در مورد سلامتی غذاهایی با منشا دامی به ویژه طیور گردیده است.

کلید واژگان :

پسودوموناس, عفونت, باکتری, آلودگی, طیور



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک