چکیده :

یرسینیا انتروکولیتیکا یکی از مهم ترین باکتری های بیماری زای سرماگرا می باشد. این باکتری در دامنه حرارتی ۴۵_۲ درجه سلسیوس رشد می کند یرسینیا انتروکولیتیکا به طور گسترده ای در خاک، دریاچه، چاه ها و آب رودخانه ها که منابع این ارگانیسم برای حیوانات خون گرم هستند. یافت می شود این باکتری به وسیله گوشت حیوانات آلوده به خصوص خوک و نیز گاو، گوسفند، بز و طیور و همچنین شیر و سبزی های آلوده به انسان منتقل می شود. یرسینیا انتروکولیتیکا میکروارگانیسمی بیماری زا است که در سراسر جهان انتشار یافته است. و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود آلودگی مواد غذایی با این باکتری باعث بروز اسهال، استفراغ، دل درد، سندروم شبه آپاندیسیت ، تب و سپتی سمی می شود هدف از این مطالعه بررسی آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت طیور عرضه شده در مراکز فروش شهرستان ارومیه می باشد. مواد وروش کار: در این بررسی تعداد ۶۰ نمونه گوشت طیور عرضه شده در شهر ارومیه تحت شرایط استریل به میزان ۵۰ گرم خریداری و به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی انتقال داده شد و سپس به محیط غنی سازی شده حاوی قند سوربیتول و املاح صفراوی انتقال داده شد این نمونه ها به مدت ۲ روز در دمای ۴ درجه سلسیوس نگهداری شدند سپس بر محیط کشت انتخابی یرسینیا انتروکولیتیکا همراه ساپلمنت تلقیح گردید و آزمون های میکروبیولوژی و بیوشیمیایی در مورد آنها انجام شد نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که از بین ۶۰ نمونه گوشت طیور مورد بررسی ۱۲ نمونه آلوده به باکتری بودند با توجه به این که یرسینیا انتروکولیتیکا از باکتری های مهم در بهداشت مواد غذایی است و این باکتری در انسان باعث اختلالات گوارشی متعددی در تمامی گروههای سنی مختلف و حتی در کشورهای پیشرفته در تمام دنیا خواهد بود لذا شناخت منابع بلقوه این آلودگی در اپیدمیولوژی بیماری ضروری به نظر می رسد و با توجه به وجود این آلودگی رعایت اصول بهداشتی در امر کشتار طیور توزیع گوشت به فروشگاههای عرضه مواد غذایی و مصرف کنندگان توصیه می گردد.

کلید واژگان :

گوشت طیور، یرسینیا انتروکولیتیکا، ارومیه



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک