چکیده :

ﭼﮑﻴﺪﻩ: ﮐﻴﻔﻴﺖ ﺯﻣﻴﻦ ﻫﺎﻱ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺍﻭﻟﻴﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺮﺍﻱ ﺳﻨﺠﺶ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻝ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺑﻲ ﺭﻭﻳﻪ ﺍﺯ ﺯﻣﻴﻦ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ، ﻫﺎﻱ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﺍﻓﺎﺕ ﻭ ﺧﺸﮑﻲ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺧﺎﮎ ، ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺧﺎﮎ ﻭ ﺁﺳﻴﺐ ﭘﺬﻳﺮﻱ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺳﻴﻞ ،ﻓﺮﺳﺎﻳﺶ ﻫﺎﻱ ﻧﻮﺍﺣﻲ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻧﻴﺰ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻓﺮﺳﺎﻳﺶ ﻭ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺳﻄﻮﺡ ﻗﺎﺑﻞ ﮐﺸﺖ ﻭﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﻱ ﺧﻮﺩ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪﻟﺬﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﭼﻨﻴﻦ ﻭﺿﻌﻴﺘﻲ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻧﻮﺍﺣﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﻭﻳﮋﻩ ﺍﻱ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﻳﺮﺩ ﻭ ﺟﺎﻧﻮﺭﺍﻥ ﻭ ﻣﻴﮑﺮﻭ ﺍﺭﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ، ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻗﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﻋﻠﻤﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺻﻼﺡ ﻭ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻓـﺰﺍﻳ ﺶ ﺍﻫﻤﻴـﺖ ﺁﻥ ﻫـﺎ ﺍﺳـ ﺖ .ﺩﺍﻧـﺶ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻋﻈﻴﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﺑﺸﺮ ﺩﺭ ﻗﺮﻥ ﻓﻌﻠﻲ ﻣﻄﺮﺡ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺳﺒﺰ ﻧﻮﻳﻨﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻏﻠﺒﻪ ﺑﺮ ﻓﻘﺮ ﻭ ﮔﺮﺳﻨﮕﻲ ﻧﺎﻣﻴﺪﻩ ﺍﻧﺪ. ﺭﻭﺵ ﻫﺎﻱ ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ ﮊﻧﺘﻴﮏ ﻭ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﮔﻴﺎﻫﻲ ﻣ ﻲ ﮔﻮﻧﻪ ، ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺣﺘﻲ ﺩﺭ ﺧﺎﮎ ، ﻫﺎﻳﻲ ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺟﺪﻳﺪ ﺭﺍ ﻫﺎﻱ ﻧﺎﻣﺮﻏﻮﺏ ﻭ ﻧﺎ ﻣﺴﺎﻋﺪ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﺩﻫﺪ ﻭ ﮐﺎﺭﺑﺮﺩﻫﺎﻱ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﺩﺭ ﮐﺸـﺎﻭﺭﺯﻱ ﺩﺭ ﺣـﺎﻝ ، ﺑﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﻱ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻳﺎﻓﺘﻪ ، ﺑﺎﺯﺩﻫﻲ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺑﺨﺸﻨﺪ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺩﺭ ﺳﺮﺗﺎﺳﺮ ﺟﻬﺎﻥ ﺣﻘـﻮ ﻕ ، ﺍﺭﺯﻳﺎﺑﻲ ﺍﺳﺖ .ﺟﻮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺑـ ﻪ ﺗﻔـﺎﻭﺕ ﺩﺭ ﻗـﻮﺍﻧﻴﻦ ﻣﺎﻟﮑﻴﺖ ﻣﻌﻨﻮﻱ ﻭ ﺩﺭﮎ ﻋﻤﻮﻣﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺩﺍﺭﺩ ﻫﺪﻑ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺍﺭﺯﻳﺎﺑﻲ ﻧﻘﺶ ﻭ ﮐﺎﺭﺑﺮﺩ ﻋﻠﻢ ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ ﺩﺭ ﺻﻨﻌﺖ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻳﮑﻲ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﮑﺎﺭﻫـﺎ ﻳﻲ ﻣـﻮﺛﺮ ﺩﺭ ﺭﻓـﻊ ﺑﺴـﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻧﻴﺎﺯﻫـﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺸﺮ ﻭ ﺭﺍﻩ ﺣﻠﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺟﻤﻌﻴﺖ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺭﺷﺪ ﺟﻬﺎﻥ ﻣ ﻲ ﺑﺎﺷﺪ.

کلید واژگان :

ﺍﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬﺍﻳﻲ ؛ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺳﺒﺰ ﻧﻮﻳﻦ ،ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ،ﺑﻴﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﻱ



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک