چکیده :

بتا گلوکان پلی ساااکارید غیر نشاااسااته ای طویل ورکی وترکیبی از وا دهای ß _ D گلوکزاساات. گلوکز تو سط پیوندهای گلیکوزیدی بهم متصل ه ستند.این ترکیب در دیواره سلولی آندو سپرم ولایه آلرون جو، یولاف، گندم، سورگوم و سایرغلات، همچنین دیواره سلولی مخمر، قارچ روراکی، قارچ بیماریزا، باکتری، جلبک،گلسنگ یافت می شود، اما عمده ترین منبع آن جو ویولاف است. بتاگلوکان فیبر روراکی و هیدروکلوئید)صمغ( محلول در آب و مقاوم به هضم در سیستم گوارش انسان است و توسط میکروفلور روده تخمیر می شود و فعالیتهای زیستی از جمله ضد تومور، ضد پیری ، ضد ا لتهاب، تنظیم کننده سیستم ایمنی ، قند رون و کاهش کلسترول را نشان می دهد ، همچنین به عنوان قوام دهنده، پایدار کننده، امولیسااایرایر، تشاااکیل دهنده ل، جایگزین چربی درتولید فراوردهای لبنی، نانوایی، گوشتی، سوپ، دسرهای منجمد و سالادی ، سس، رمیر نرم و پر کننده کیک استراده می شود. ماهیت روشااهای اسااتخراو بر روی رلول محصااول، سااارتمان، وزن مولکولی، روال فیزیکوشاایمیایی وعملکردی ب تاگلو کان تاثیر می گذارد و ارتلاف در وزن مولکولی، ناشااای از روشااا های مختل استخراو، تصریه و دپلیمریزاسیون می با شد. استخراو بتا گلوکان از غلات پیچیده اس ت . ا ستخراو با آب گرم، اسایدی، قلیایی، آنزیمی لال شاتاب یافته، اکساترو ن، ررد کردن با اولترا فاین، مایکروو، اولتراسوند و استخراو با آب گرم تحت فشار توسط پژوهشگران بررسی شده است . در فرایند سنتی، راندمان پایین، زمانبر و مصاارف انر ی بالا اساات. در روش اولتراسااوند گرمای و فشااار زیاد ناشاای از کاویتا سیون سبب پارگی دیواره سلولی و کاهش اندازه ذرات شده و از مزایای آن افزایش نرخ انتقال جرم و راندمان استخراو و کاهش زمان استخراو، مصرف حلال و انر ی می باشد.

کلید واژگان :

واژه کلیدی: فیبر،هیدرو کلوئید، اولتراسوند، یولاف، جو



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک