چکیده :

محصول سالم، محصولی است که با حداقل استفاده از نهادههاي شیمیایی تولید می شود، به طوري که خطري مصرف کننده این مواد غذایی را تهدید نمیکند. هدف این مقاله، بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش و عدم پذیرش کشت محصولات سالم در بین سبزي و صیفی کاران استان خوزستان و تعیین بهترین مدل تعیین کننده پذیرش است. مطالعه به روش پیمایشی و با استفاده از روش نمونه گیري طبقه بندي تصادفی غیر سهمیه اي انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از 170 نفر پذیرنده کشت محصول سالم و 170 نفر نپذیرنده، بوسیله پرسشنامه جمع آوري شد. نتایج نشان داد بین پذیرندگان و نپذیرندگان، از نظر؛ استفاده از منابع اطلاعاتی و دفعات مراجعه به مروج تفاوت آماري معنیداري در سطح 1 درصد وجود دارد. همچنین، پذیرندگان کشت محصول سالم، نگرش مطلوبتري نسبت به حفظ محیط زیست و کاربرد کمتر نهاده هاي شیمیایی دارند، میزان آگاهی آنها از معایب کشاورزي متعارف نیز بیشتر است. یافته ها نشان داد مدل چند بعدي بهترین مدل متمایزکننده پذیرندگان از نپذیرندگان است. پیشنهاد می شود سیاستگزاران با کاربرد مدل چند بعدي به کیفیت مسایل آموزشی بیشتر اهمیت داده و تصویب قوانین حمایت از تولید کنندگان محصولات سالم را مورد توجه قرار دهند.

کلید واژگان :

پذیرش، محصولات سالم، مدل نشر، مدل ساختار مزرعه، مدل چند بعدي



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک