چکیده :

زمینه و هدف: مواد غذايي ميتوانند به قارچهای مختلفي آلوده شوند. استفاده از فنآوری نانو بهخصوص اکسيدهای فلزی ميتوانند اين آلودگيها را کاهش دهد. هدف از اين تحقيق بررسي اثر ضدقارچي نانوذرات اکسيد منيزيم و اکسيد مس عليه گونههای قارچي آسپرژيلوس که در بهداشت مواد غذايي اهميت دارند، بود. مواد و روشها: نانوذرات اکسيد منيزيم و اکسيد مس به روش شيميايي توليد شدند و مورفولوژی و اندازه آنها توسط ميكروسكوپ الكتروني عبوری و همچنين روبشي، پراش اشعه ايكس و زتاسايزر بررسي شد MIC و MFC آنها عليه گونههای آسپرژيلوس بهتنهايي و در ترکيب باهم به روش ميكرودايلوشن در محيط کشتهای سابورودکستروز براث و سابورو دکستروز اگار بررسي گرديد و FIC محاسبه شد. نتایج: اندازه نانوذرات بين 14 الي 64 نانومتر بودند. ميانگين MIC و MFC نانوذره اکسيد منيزيم برای آسپرژيلوس فالووس، فوميگاتوس، نيجر و پارازيتيكوس به ترتيب 1/14 و 31/14 ميليگرم بر ميليليتر و برای نانوذره اکسيد مس 25/14 و 40/14 ميليگرم بر ميليليتر بود. بيشترين خاصيت ممانعت کنندگي و کشندگي اين نانوذرات به ترتيب بر روی آسپرژيلوس نيجر و فوميگاتوس بود؛ اما شاخص FIC چون بيشتر از يک بود، تأثير متقابلي نداشتند. ميانگين MICترکيبي 10/1 ميليگرم بر ميليليتر بود. نتیجهگیری: اين تحقيق نشان داد که نانوذرات اکسيد منيزيم و اکسيد مس بهعنوان مواد ضدقارچي هرکدام بهتنهايي ميتوانند خاصيت مهارکنندگي و کشندگي داشته باشند، اما مخلوط آنها اثر متقابلي ندارد.

کلید واژگان :

نانوذره، اکسيد منيزيم، اکسيد مس، آسپرژيلوس، MIC ،M



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک