چکیده :

پژوهش حاضر یک سامانه درجه¬بندی رسیدگی خرمالو را با استفاده از روش¬های پردازش تصویر و ماشین بردار پشتیبان (SVM) ارائه می¬کند. در ابتدا قسمت¬های اضافی عکس¬ها بریده و حذف شدند. سپس، کانال B تصاویر بدست آمد، فیلترها اعمال شدند و نقاط سیاه روی پوست خرمالوها حذف شدند. نهایتاً مشخصه¬های تصویری مناسب از تصاویر دودویی استخراج و محاسبه شدند. مدل SVM به روش¬های یکی در مقابل یکی (SVM1) و یکی در مقابل بقیه (SVM2) آموزش داده شد. نتایج پژوهش نشان داد که برای هر دو روش SVM1 و SVM2، مدل توانست با خطا و CCR به ترتیب معادل 05/0 و 71/81 میوه خرمالو را طبقه¬بندی نمایند. همچنین نتایج نشان داد که مدل SVM توانست با موفقیت میوه¬ها را در سه سطح مختلف رسیدگی درجه¬بندی کند. شواهد تجربی آزمون¬ها نشان می¬دهد که روش¬های پردازش تصویر و SVM نتایج مؤثری در درجه¬بندی خرمالو دارند.

کلید واژگان :

خرمالو، پردازش تصویر، ماشین بردار پشتیبان، درجه¬بندی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک