چکیده :

آلوئه ورا ( Aloe vera ) یا صبر زرد از گیاهان دارویی با مصارف مختلف می باشد. در این مطالعه، پاجوش های هم اندازه ( به طول 15 سانتی متر و وزن 20 گرم) درون گلدان حاوی پیت و پرلیت به نسبت مساوی در گلخانه کاشته شدند. محلول دهی با محلول های غذایی بصورت هفتگی و اندازه گیری صفات به صورت ماهانه انجام شد. تفاوت محلول ها در نسبت نیترات به آمونیم و سطح نمک های موجود در آن ها بود طوریکه محلول های 1 و 2 پر نمک و محلول های 3 و 4 کم نمک بودند. از سوی دیگر محلول های 1 و 3 دارای آمونیم کمتری در مقایسه با محلول های 2 و 4 بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل محلول غذایی در زمان نمونه گیری بر کلیه صفات اثر معنی داری داشت و این بدان معنی است که قادر به پیشنهاد محلولی یکسان برای همه مراحل رشدی گیاه نیستیم به زبانی ساده تر محلول غذایی در طی مراحل رشد گیاه باید تغییر پیدا کند. بیشترین میزان ویتامین ث از محلول 1 به دست آمد نتایجی مشابه با ویتامین ث در مورد ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز مشاهده شد این نتایج مبنی بر کاهش میزان ویتامین ث در تغذیه آمونیمی است.

کلید واژگان :

آلوئه ورا، هیدروپونیک، محلول غذایی، نیترات به آمونیوم



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک