چکیده :

اکالیپتوس با نام علمی Eucalyptus camadulensis Dehnh از درختان عظیم و سریع الرشد اقیانوسیه می¬باشد که برگ آن دارای خواص دارویی فراوانی می¬باشد .در این تحقیق رفتار خشک شدن، ضریب نفوذ حرارتی مؤثر و انرژی فعال¬سازی با استفاده از خشک¬کن مایکروویو بررسی شد. در روش مایکروویو از چهار سطح توانی (200 ،300،400 و500 وات) برای خشک کردن برگ¬های اکالیپتوس استفاده شد. سطوح توان مایکروویو بر زمان خشک شدن و ضریب نفوذ حرارتی مؤثر تأثیر داشت، بطوریکه زمان خشک شدن برای توان 500 وات 75/5 دقیقه و برای توان 200 وات 5/21 دقیقه به دست آمد. و زمان خشک شدن از توان 200 تا 500 وات 26/73 درصد کاهش یافت. بیشترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 500 وات به میزان m2/s 6-10×83/2 و کمترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 200 وات به میزان m2/s 7-10×65/6 به دست آمد. میزان انرژی فعال‌سازی و ثابت نفوذ حرارتی مؤثر در خشک کردن برگ¬های اکالیپتوس بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان W/g 952/9 و m2/s 6-10×8 به دست آمد. با افزایش توان، انرژی مصرفی ویژه کاهش می¬یابد به طوری که کمترین مقدار آن مربوط به توان 500 وات به میزان 9583/0 کیلو وات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.

کلید واژگان :

مایکروویو، سینتیک خشک کردن، انرژی فعال‌سازی، ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، برگ اکالیپتوس



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک