چکیده :

بیماری سالمونلوز به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام در سالهای اخیر از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است غذاهای با منشا دامی در ایجاد بسیاری از موارد شیوع سالمونلوز نقش اساسی داشته و در این ارتباط مهمترین غذاها گوشت تخم مرغ و شیر بوده اند آلودگی گوشت به این باکتری و اهمیت آن در شیوع بیماری در انسان از بسیاری از کشورهای جهان گزارش شده است عفونت سالمونلایی در انسان و حیوان در سراسر دنیا پراکنده است حیواناتی که به عنوان منبع آلودگی انسان شناخته شده اند عبارتند از ماکیان، گاو، گوسفند، بز، اسب، سگ، گربه و حیوانات وحشی سالمونلوز علاوه بر اینکه به عنوان یک بیماری مشترک حائز اهمیت است . به دلیل هزینه درمان دامهای بیمار مرگ و میر کاهش و یا قطع تولید آنها و حذف فرآورده های آلوده آنها باعث زیانهای اقتصادی هنگفتی به صنعت دامپروری می گردد.مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در گوسفندان کشتاری در کشتارگاه شهرستان ارومیه می باشد. مواد وروش کار: در این مطالعه با مراجعه به کشتارگاه ارومیه در طی ۶ ماه به صورت تصادفی از بین گوسفندان کشتاری ۴۰ نمونه انتخاب شدند در مجموع ۲۴۰ نمونه و از اندامهای عقده های لنفاوی پورتال و مزانتریک ، کبد، کیسه صفرا ، طحال ، سطح خارجی جهت جداسازی باکتری سالمونلا نمونه برداری و کشت داده شد. نتایج: از مجموع ۴۰ لاشه یی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند ۲ لاشه دارای آلودگی سالمونلایی بودند در بین اندامها و محلهای مختلف مورد بررسی سطح خارجی لاشه دارای بیشترین آلودگی بود سر و کار داشتن افراد حامل سالمونلا با مواد غذایی اهمیت زیادی در انتشار بیماری دارد یک فرد آلوده به سالمونلا می تواند میلیونها عامل مولد بیماری را از طریق مدفوع خود دفع کند . آلوده شدن دست کارگران کشتارگاه نیز نقش بسزایی در آلوده شدن لاشه دارد چنین به نظر می رسد که ورود یک لاشه آلوده به به سالن کشتار می تواند سبب آلودگی دست کارگرانی که در تماس مستقیم با لاشه هستند گردد و این آلودگی حداقل به مدت ۳ ساعت تمام لاشه های مورد بررسی آنان را الوده سازد

کلید واژگان :

گوسفند، کشتارگاه، ارومیه



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک