مقطع : دانشجوی کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر همایون دولتخواه
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های همایون دولتخواه
مقدمه: سرطان معده چهارمین سرطان شایع و دومین علت مرگ و میردر جهان می باشد. با توجه به مطالعات انجام شده، در سلولهای سرطانی معده مقاومت نسبی به شیمی درمانی دیده می شود. بنابراین هدف از این مطالعه، تاثیر تجویز خوراکی اسیدهای چرب امگا (PUFAs) بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و استرس اکسیداتیو بافت سرطانی معده در افراد مبتلا به سرطان معده قبل و بعداز شیمی درمانی بود. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که گروه هدف آن بیماران مبتلا به سرطان معده می باشند که برای اولین بار شناسایی و تحت شیمی درمانی قرار گرفتند. ازبین آنها سی وسه نفر انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه مورد شامل بیمارانی بودند که بهمراه داروی سیس-پلاتین، کپسول مکمل اسیدهای چرب امگا به میزان 3600 میلی گرم در روز و در طول سه دوره سه هفته ای دریافت کردند. در گروه کنترل داروی سیس-پلاتین بهمراه دارونما به مدت سه دوره سه هفته ای تجویز شد. نمونه برداری از محل تومور قبل و بعد از شیمی درمانی بیماران انجام شد. میزان پراکسیداسیون لیپیدی در بافت سرطانی معده توسط روش تیوباربیتوریک اسید و میزان فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز توسط کیت Randox اندازه گیری شد. برای مقایسه نتایج از آزمونهای Independent t-Test و Mann-Whitney نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج: در گروه مورد، میزان پراکسیداسیون لیپیدی بافت سرطانی معده بعد از مصرف اسیدهای چرب غیراشباع امگا افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد (0001/0>p ). اسیدهای چرب امگا باعث کاهش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در گروه مورد شده است(0001/0>p ) و همچنین میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز را در گروه مورد نسبت به گروه کنترل از نظر آماری کاهش داده است(0001/0>p ). بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که استفاده از اسیدهای چرب امگا به عنوان مکمل همراه با سیس-پلاتین برای کنترل سرطان معده، می تواند مفید باشد که این مطلب با افزایش میزان استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی بافت سرطانی معده دراین مطالعه نشان داده شد کلید واژه ها: سرطان معده، اسیدهای چرب غیراشباع (PUFAs)، پراکسیداسیون لیپیدی، استرس اکسیداتیو