چکیده :

با پیشرفت علم و افزایش سطح بهداشت عمومی علیرغم کاهش چشمگیر بیماری های عفونی، شیوع بیماری های مزمن گسترش پیدا کرده است، به شکلی که سازمان بهداشت جهانی بیماری های قلبی عروقی را به عنوان یکی از مهم ترین عوامل بروز مرگ و میر در جهان معرفی کرده است. چاقی و اضافه وزن نیز در سال های اخیر یکی از مشکلات عمده سلامتی در کشور های پیشرفته و در حال توسعه به شمار می رود که با بسیاری از بیماری ها در ارتباط بوده و بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی را بر دولت ها تحمیل می کند. اخیرا مطالعات فراوانی در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری ها در سراسر جهان به انجام رسیده است. محققان روش های گوناگونی از قبیل دارو درمانی، اصلاح رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی مناسب و استفاده از برخی مواد مغذی در قالب مکمل ها برای دست یابی به کاهش خطر ابتلاء به بیماری های متابولیک استفاده کرده اند. در این میان به کار بردن روشی کم خطر، مؤثر و در دسترس که بتوان از آن برای پیشگیری از این بیماریها در افراد مختلف استفاده کرد اهمیت فراوانی دارد. بررسی مطالعات مختلف نشان داده است که پروتئین آب پنیر (whey protein) می تواند اثرات مفیدی در پیشگیری از این بیماری ها داشته باشد. این پروتئین از اجزا تشکیل دهنده ی شیر بوده و دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را از سایر منابع پروتئینی متمایز می کند. بنابراین در این مطالعه مروری به بررسی تأثیر مصرف پروتئین آب پنیر در ممانعت از بروز بیماری های متابولیکی می‌پردازیم.

کلید واژگان :

پروتیین Whey، اشتها، بیماری متابولیک، بیماری قلبی عروقی



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک