چکیده :

هدف از انجام اين پژوهش شناسايي وتخمين مقادير مواد غذايي مصرفي ومقايسه آن‌ها با توصيه هاي هرم راهنماي غذايي و تأثير به عملكرد تحصيلي و تن سنجي دانش آموزان دوره ابتدايي شهر اهواز مي‌باشد. با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي چندمرحله‌اي از چهار ناحيه شهر اهواز 28 آموزشگاه و140 كلاس بالغ بر 560 دانش آموز دختر و560 نفر دانش آموز پسر جمعاً 1120 نفر انتخاب گرديد. از طريق 2 پرسشنامه، مواد غذايي مصرفي 24 ساعت گذشته از نظر نوع و مقدار، يادداشت، و وزن و قد آزمودني‌ها اندازه گيري وبا ساير داده‌ها ثبت گرديدند . داده‌ها با نرم افزار SPSS ويرايش 5/11تجزيه وتحليل گرديد . نتايج نشان مي‌دهد كه ميانگين وزن و قد هر سن وجنس دانش آموزان با استاندارد NCHS تفاوت معني دار دارد (001/ 0P < ) و رژيم غذايي آزمودني‌ها از نظر تعادل ،تناسب و تنوع و دريافت مقادير مواد غذايي اصلي (شير ، گوشت، نان، غلات، سبزي وميوه، شيريني و روغن)با مقادير توصيه شده هرم راهنماي غذايي تفاوت معني دار دارد (002/ P <). بر اساس شواهد به دست آمده دانش آموزان با معدل كمتر و بيشتر از 15 رژيم غـذايي شان از نظر تعـادل ، تناسب و تنوع و دريافـت گروهـهاي غـذايي نيز با هرم راهنماي غذايي در سطح 002/0P < تفـاوت معني‌داري داشته است.

کلید واژگان :

مصرف موادغذايي، عملكرد تحصيلي، يادآمد خوراك 24 ساعته.



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک