چکیده :

این تحقیق در سال 1389 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر، رطوبت و در ماهی شوریده (Otolithes ruber) قباد (Scomberomorus guttatus) و شیر (Scomberomorus commerson) خلیج فارس انجام شد. 9 نمونه ماهی از هرگونه در دی ماه از بازار ماهی اهواز تهیه شدند. طول کل ماهی شوریده، قباد و شیر به ترتیب 50/0±17/35، 57/0±33/49 و 5/4±38/53 سانتیمتر بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 و آزمون t انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. بالاترین میزان چربی و خاکستر به ترتیب 1/0±4/3 و 01/0±63/1 درصد در عضله ماهی شیر و بالاترین میزان پروتئین و رطوبت 2/0±9/19 و 1/0±2/78 درصد به ترتیب در عضله ماهی قباد و شوریده بود. درمورد میزان فیبر و کربوهیدرات در همه نمونه های مورد مطالعه صفر بود. در این تحقیق بین میزان چربی و خاکستر عضله سه گونه ماهی شیر، شوریده و قباد اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05)، اما میزان پروتئین و رطوبت اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05).

کلید واژگان :

ماهی، عضله، پروتئین، چربی، خلیج فارس



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک