در اين پژوهش ميزان پايداري روغن خام كلزا استخراج شده توسط دو روش پرس سرد )بدون پيشتيمار حرارتي( با محدوده دماي استخراج 45-60درجه سانتيگراد و پرس گرم )با پيشتيمار حرارتي 100درجه سانتيگراد( با دماي استخراج 85-100درجه سانتيگراد، در مدت چهار ماه مقايسه گرديد. بهمنظور تعيين ميزان پايداري اكسيداتيو نمونههاي روغن استخراجي آزمايشهاي اسيديته، عدد اسيدي، عدد پراكسيد، عدد آنيزيدين، عدد توتكس و پايداري براساس تست رنسيمت هر هفته اندازهگيري شده و با يكديگر مقايسه گرديدند. نتايج حاصل از اين آزمايشها بيانگر معنيدار بودن ) (P<0/01اثر پيش تيمار حرارتي و روش استخراج بر ميزان پايداري اكسيداتيو نمونههاي روغن در طي دوره نگهداري بود. علاوهبر اين افزايش معنيدار ) (P<0/05ميزان پايداري در نمونههاي روغن استخراج شده توسط پرس سرد در طي دوره نگهداري نيز مشاهده گرديد.
کلید واژگان :پرس سرد، پرس گرم، پايداري اكسيداتيو، پيش تيمار حرارتي، روغن كلزا
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک