چکیده :

بیماري دیابت شیرین شامل مجموعه اي از اختلالات متابولیک است که روي هم باعث افزایش قند خون می شوند و عواملی چون ژنتیک، عوامل محیطی، عادات و سبک زندگی در ایجاد آن دخالت دارند. در این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه خرفه بر آسیب شناسی بافتی پانکراس در موش هاي صحرایی دیابتی از 36 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده گردید که در شش گروه به ترتیب شامل: 1- کنترل سالم، 2- دیابتی با عصاره mg/kg استرپتوزوتوسین، 3- دیابتی با استرپتوزوتوسین و درمان با دوز 200 mg/kg -4 دیابتی با استرپتوزوتوسین و درمان با دوز 400 ،(T خرفه به مدت 4 هفته( 1 به mg/kg -5 درمان با عصاره خرفه با دوز 200 ،(T عصاره خرفه به مدت 4 هفته( 2 -6 درمان با ،(T مدت 4 هفته و سپس دیابتی کردن موش ها با استرپتوزوتوسین( 3 به مدت 4 هفته و سپس دیابتی کردن موش ها با mg/kg عصاره خرفه با دوز 400 مطالعه شدند. پس از پایان دوره آزمایش تمام موش ها پس از (T استرپتوزوتوسین( 4 بیهوشی، آسان کشی شده و پانکراس آنها به منظور تهیه مقاطع هیستوپاتولوژي در فرمالین بافر 10 % قرار داده شد. نتایج آسیب شناسی بافتی نشاندهنده تخریب جزایر لانگرهانس و نکروز سلول هاي جزایر و نفوذ سلول هاي التهابی در گروه دیابتی بود که شدت این جراحات در گروه هاي درمان با عصاره خرفه کاهش معنی داري را نشان داد. این کاهش در نسبت به بقیه بیشتر بود. T و 4 T گروه هاي 3 نتایج این مطالعه نشاندهنده اثرات ضد دیابتی عصاره گیاه خرفه می باشد که احتمالاً این نقش را از طریق خاصیت آنتی اکسیدانی خود ایفا می کند.

کلید واژگان :

گیاه خرفه، موش صحرایی، دیابت، استرپتوزوتوسین



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک