چکیده :

در طی هزاران سال از ظهور کشاورزی، گیاهان زیادی برای تغذیه انسان و دام کشت شدند؛ با این حال امروزه فقط چند گونه در مقیاس کلان کشت می شوند. از میان غلات می توان گفت ذرت، گندم و برنج پایه اصلی غذای بسیاری از انسان ها را تشکیل می دهند. برخی از گونه ها که غلات کمیاب نامیده می شوند علی رغم نقش مهم خود در امنیت غذایی برخی از فقیرترین مردم، در طی انقلاب ها (کشاورزی و صنعتی) به دست فراموشی سپرده شدند. این محصولات که تناسب خوبی با شرایط جوی سخت دارند در برابر خشکسالی مقاومت می کنند و با تضمین پوشش گیاهی نواحی حساس اکولوژیکی در حفظ محیط زیست نقش دارند. یکی از این محصولات «فونیو» است، یکی از غلات ریز دانه که از سال ها قبل به عنوان غذای اصلی بسیاری از خانواده های نواحی روستایی غرب آفریقا کشت می شود و مصرف کنندگان شهری اقصی نقاط دنیا هم در حال کشف مجدد آن هستند. این سند اولین سند فارسی است که بطور انحصاری به معرفی گیاه فونیو می پردازد. هدف این مقاله بیان اطلاعات مربوطه به زبان ساده و غیر تکنیکی است. اغلب این داده ها از پروژه ها یا از برنامه های پژوهشی که از اواخر دهه 1990 شروع شده اند استخراج شده اند؛ به خصوص پروژه های «بهبود تکنولوژی پس از برداشت فونیو» ؛ پروژه «بهبود کیفیت و قابلیت رقابت صنعت فونیو در غرب آفریقا » و پروژه « بهبود پس از برداشت و توسعه فونیو در آفریقا».

کلید واژگان :

فونیو، غلات مقاوم به خشکی ، بوم شناسی



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک