چکیده :

هدف از اين تحقيق پيش بيني روند تغییرات محتواي رطوبتي برگه های چای سبز در طي خشک کردن با جريان هواي گرم به عنوان تابعي از دما و سرعت جریان هوا با استفاده از تکنیک ANFIS است. به منظور خشک کردن برگه های چای سبز، از یک خشک کن آزمایشگاهی استفاده شد که توسط سیستم HMI، تنضیمات اولیه دستگاه صورت می پذیرد و از استنباط ترکیبی فازی عصبی به منظور پیش بینی سینتیک تغییرات جرم برگه های چای سبز به کار گرفته شد که داده های حاصل از آزمایش ها، جهت ایجاد قواعد فازی بکار برده شده و برای اصلاح این قواعد از شبکه های عصبی مصنوعی استفاده گردیده است. آزمایش های خشک کردن در دماهای 50، 60، 70، 80 و 90 درجه سانتیگراد و سرعت جریان هوای 5/0، 1 و 5/1 متربرثانیه انجام گرفت. پس از ایجاد مدل پیش بینی کننده، از داده های حاصل از کل آزمایش ها، جهت تعیین میزان کارایی مدل استفاده شد. با در نظر گرفتن سه پارامتر ورودی: دمای هوای خشک کردن، سرعت جریان هوای خشک کردن و مدت زمان خشک شدن و یک پارامتر خروجی : محتوای رطوبتی، نتایج بدست آمده از مدل با میزان محتوای رطوبتی حاصل از آزمایش ها مقایسه شد. مقادیر ضریب تبیین و میانگین مربعات خطا برای این پیش بینی بترتیب 0.996 و 4-10×1053/2 بدست آمد. این تحقیق در آذر ماه 1390 در گروه ماشین¬های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران انجام گرفت.

کلید واژگان :

چای سبز، خشک کردن، سیستم استنباط فازی ـ عصبی، محتوای رطوبتی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک