به منظور بررسی تزریق سطوح مختلف ویتامین C و ویتامین E در داخل تخم مرغ، آزمایشی با استفاده از 272 عدد تخم مرغ قابل جوجه کشی به صورت طرح کاملاً تصادفی شامل 8 تیمار، 3 تکرار و 28 تخم مرغ در هر تکرار طراحی گردید. تیمارها - شامل: تیمار 1 شاهد یک )تزریق 0/2 سیسی آب مقطر(، تیمار -2 شاهد دو )تزریق 0/2 سیسی سرم فیزیولوژی(، تیمار 3- تزریق سطح 1 واحد بینالمللی ویتامین E ، تیمار -4 تزریق سطح 0/77 واحد بینالمللی ویتامین E ، تیمار -7 تزریق سطح 0/7 واحد بینالمللی ویتامین E ، تیمار -2 تزریق سطح 2 میلیگرم ویتامین C ، تیمار -7 تزریق سطح 3 میلیگرم ویتامین C ، تیمار -8 تزریق 1 میلیگرم ویتامین C بود. تزریق در روز 12 جنینی در کیسه هوا پس از نوربینی انجام شد. براساس نتایج این آزمایش، در سن 42 روزگی تیمارهای دریافت کننده ویتامین C و ویتامین E بر 0/ تعداد لاکتوباسیلها و شمارش کلی باکتریهای هوازی تأثیر معنی داری داشتند) 07 P< (، اما تیمارهای آزمایشی بر تعداد اشریشیاکلی و کلیفرمها تأثیر معنی داری 0/ نداشتند) 07 P> .) در نهایت براساس نتیجه این پژوهش، تزریق ویتامین C و ویتامین E می تواند اثرات مثبتی بر وضعیت عملکردی جوجه های گوشتی داشته باشد.
کلید واژگان :تزریق داخل تخم مرغ، جمعیت میکروبی، جوجه گوشتی، ویتامین C ، ویتامین
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143333106216265
- سال انتشار : 1393
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : چهارمین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا
- برگزار کنندگان : مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی بوشهر
- تاریخ ثبت : 1394/03/13 16:01:02
- ثبت کننده : عباس ابراهیمی
- تعداد بازدید : 326
- تعداد فروش : 0