محلولپاشی سولفات روي از جمله روشهایی است که ضمن تامین نیاز غذایی، به دلیل برهمکنش مثبتی که با سایر عناصر نظیر نیتروژن و پتاسیم دارد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی برنج میشود. بدین منظور آزمایشی ، با هدف ارزیابی اثرات مقادیر مختلف محلولپاشی سولفات روي برمقدار عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم اندام هوایی و دانه برنج رقم شیرودي، در سال 1388 در قالب طرح بلوك کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج تنکابن اجرا شد. تیمارها شامل 5 6 و 8 در هزار سولفات روي کلاته) بود. کود در سه مرحله (یک ماه پس از انتقال نشا به مزرعه، بعد از ،4 ، سطح کودي (صفر، 2 بر نیتروژن دانه و فسفر کاه و (P<% گلدهی و در مرحله شیري) استفاده شد. نتایج نشان دادکلات سولفات روي اثر معنی داري( 5 0%) و بیشترین مقدار پتاسیم در اندام هوایی / کلش داشت. بیشترین مقدار نیتروژن دانه مربوط به محلولپاشی 2 در هزار ( 93 0/277 بود.
کلید واژگان :برنج، سولفات روي، غلظت عناصر
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143636451838833
- سال انتشار : 1391
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : پانزدهمين همايش ملي برنج كشور. دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي ساري. 2-1 اسفند.
- برگزار کنندگان : پانزدهمين همايش ملي برنج كشور. دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي ساري. 2-1 اسفند.
- تاریخ ثبت : 1394/04/17 18:38:38
- ثبت کننده : سلمان دستان
- تعداد بازدید : 289
- تعداد فروش : 0