چکیده :

در پژوهش حاضر باهدف بررسي و تعيين عوامل تأثیرگذار بر انتخاب كشت محصولات زراعي در شهرستان اشتهارد انجام و نه عامل، موانع دستیابی، عامل اقتصادی، دانش کشاورز، ویژگی‌های نظام زراعی، عامل اجتماعی، نگرش کشاورز، عوامل آموزشی و ترویجی، عوامل ارتباطی و ویژگی‌های فنی و زراعی بررسی‌شده است. جامعه آماري تحقیق شامل کشاورزان شهرستان اشتهارد استان البرز در سال زراعی 92-1391 می‌باشد. حجم نمونه برابر است با 49 كشاورز بخش زراعت شهرستان اشتهارد که تعداد آن‌ها با توجه به تعداد جامعه آماری از جدول مورگان استخراج‌شده است. براي جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی0/98و داده‌های سازمان جهاد کشاورزی، داده‌های هواشناسی استفاده شد؛ و براي تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار Spss22 و Amos22 استفاده‌شده است. نتایج نشان داد که عامل اقتصادی با ضریب 0/32 و عامل اجتماعی با ضریب 0/04 به ترتیب بیشترین و کمترین سودمندی ادراک‌شده بار را بر روی سازه برخوردارند؛ و همه عامل‌های تأثیرگذار در سطح اطمینان 99 درصد معنادار می‌باشند؛ و محصول گندم با توجه به نسبت انرژی، افزوده خالص انرژی و بهره‌وری انرژی، بهترین جایگاه را در بین محصولات دیگر به خود اختصاص داده است؛ و ازنظر شاخص‌های مکانیزاسیون محصول گندم با درجه مکانیزاسیون بالا و سطح مکانیزاسیون پایین در جایگاه بهتری از محصولات دیگر می‌باشد. درنهایت از تعمق در پژوهش انجام‌شده پیشنهاد می‌شود به دليل پايين بودن سطح سرمایه كشاورزان بايستي در نيل به پايداري كشاورزي گام‌های اقتصادی مهمي برداشته شود و واضح است دراین‌ارتباط شیوه‌های حمایتی دولت در راستاي ارتقاء ظرفیت‌های شناختي، شامل پرداخت تسهیلات بانکی با کارمزد کم، واگذاری ماشین‌آلات، خرید تضمینی و پرداخت یارانه به نهاده‌های کشاورزی می‌تواند مؤثر باشد. و همچنین کشت گندم با توجه به نتایج شاخص ها به‌عنوان کشت اول (پاییزه) به کشاورزان شهرستان اشتهارد پیشنهاد می گردد.

کلید واژگان :

بررسي و تعيين، عوامل تأثیرگذار، انتخاب كشت، زراعي، اشتهارد ، Spss22 و Amos22



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک