چکیده :

در این طرح که در گروه علوم دامی با همکاري گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم انجام شد، اثر امواج مایکروویوبرقابلیت هضم آزمایشگاهی و انرژي قابل متابولیسم برگ خرما بررسی شد و نیز از آزمون تولید گاز براي تعیین قابلیت هضم و انرژي قابل متابولیسم برگ خرما استفاده شد. برگهاي خرما در قطعات با طول3سانتیمتر تهیه شدند. از 4 سطح پرتودهی (4 زمان) براي عملآوري استفاده شد. از زمان صفر دقیقه (تیمار شاهد) در سطح 1 ،زمان 1 دقیقه (تیمار 2 (براي سطح 2 ،زمان 2 دقیقه (تیمار 3 (براي سطح 3 و زمان 3 دقیقه (تیمار 4 (براي سطح 4 استفاده شد. ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش هايAOAC در 3 تکرار اندازهگیري شد. قابلیت هضم ماده آلی (IVOMD (وانرژي قابل متابولیسم(ME(مواد خوراکی با استفاده از 4 رأس گوسفند نر فیستوله گذاري شده تعیین شد. مقدار گاز تولیدي در زمانهاي 4 ،8 ،12 و 24 ساعت پس از انکوباسیون با استفاده از معادله منک وهمکاران تعیین گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که اثر عملآوري بر قابلیت هضم برگ خرما در متغیرهاي قابلیت هضم ماده آلی (IVOMD (وانرژي قابل متابولیسم(ME (معنیدار بود (01/P0 <). غلظت دو ماده مغذي، پروتئین و الیاف نامحلول در شوینده اسیدي با افزایش زمان عملآوري از 1 به 3 دقیقه افزایش یافت (01/P0 <). همچنین افزایش زمان مایکروویو از 1 به 3 دقیقه قابلیت هضم آزمایشگاهی و ارزش مغذي برگ خرما را افزایش داد.

کلید واژگان :

امواج مایکروویو،قابلیت هضم، انرژي قابل متابولیسم، برگ خرما



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک