اینولین کربوهیدراتی است که شامل باقیمانده پیو ند 1_2 فروکتوزیل که اکثر انتهای آن باقیمانده گلوکز است وکربوهیدرات ذخیره اي در بسیاري از گیاهان است. بعضی از گیاهان ازجمله سیب زمینی ترشی، آرتیشو، ریشه کاسنی، سیر، ریشه مارچوبه و قاصدك شامل مقادیر زیادي اینولین هستند. کاربرد وسیعی در صنایع غذایی بر اساس خواص تغذیه اي و تکنولوژیکی دارد. اینولین سبب تغییر خاص در ترکیب میکروبهاي روده می شود که اثرات سودمندي بر روي انسان دارد .کاربرد تکنولوژیکی اینولین به عنوان جایگزین قند( به ویژه در ترکیب با شیرین کنندهاي بسیار شیرین)، جایگزین چربی و اصلاح کننده بافت است و درفراورده هاي لبنی، ، نانوایی، فراوردهاي غلاتی ، بستنی و محصولات قنادي کاربرد دارد . خواص فیزیکوشمیایی اینولین به درجه بیشتر حلالیت کمتري در آب دارند و درحالت کریستالی دماي ذوب DP پلیمریزاسیون آن بستگی دارد. اجزاي اینولین با بالاتر ي دارند. در حالت آمورف دماي شیشه اي بالاتري داشته واز نظر شیمیایی پایدارترند و ژل قویتري تشکیل می دهند و هنگام حل شدن ویسکوزیته بیشتري دارند. خواص فیزیکوشیمیایی دیگري که تحت تاثیر درجه پلی مریزاسیون هستند ، شامل دماي ذوب، دماي انتقال شیشه اي، قابلیت تشکیل ژل وقدر ت ژل می باشند.
کلید واژگان :واژه كليدي: اينولين، کربوهیدرات، جایگزین قند، جایگزین چربی
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک