یرسینیا انتروکولیتیکا میکروارگانیسمی بیماریزا است که در سراسر جهان انتشار یافته است و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود . آلودگی مواد غذایی با این باکتری باعث بروز اسهال , استفراغ, دل درد, سندروم شبه آپاندیسیت, تب و سپتی سمیا می شود. منابع عمده آلودگی شامل مواد عذایی( شیر, گوشت و سبزیجات) آب و حیوانات اهلی و وحشی می باشد. مواد و روش کار: در این بررسی تعداد 80 نمونه گوشت گاو در مراکز عرضه شده در شهر ارومیه به صورت تصادفی تهیه کرده و به محیط غنی سازی انتقال داده شد. این نمونه ها به مدت 21 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شدند, سپس آنها را روی محیط انتخابی یرسینیا انتروکولیتیکا ( همراه ساپلمنت) تلقیح نموده و تست های تفریقی میکروبیولوژی و بیوشیمیایی در مورد آنها انجام شد و سرانجام مورد تفسیر قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد بطور کلی از بین 80 نمونه گوشت گاو مورد مطالعه 3 مورد (3/75% ) یرسینیا انتروکولیتیکا جدا گردید با توجه به نتایج فوق رعایت اصول بهداشتی در امر کشتار دام , توزیع گوشت به فروشگاه های عرضه مواد غذایی با منشا دامی و مصرف کنندگان توصیه می شود.
کلید واژگان :باکتری , گوشت, یرسینیا انتروکولیتیکا
ارزش ریالی : 200000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 7151449555216019
- سال انتشار : 1390
- نوع مقاله : چکیده مقاله پذیرفته شده در کنفرانس ها(فایل کامل مقاله بارگزاری گردد)
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : اولین همایش منطقه ای دامپزشکی و توسعه پایدار
- برگزار کنندگان : دانشگاه ازاد اسلامی واحد شبستر
- تاریخ ثبت : 1396/10/08 00:42:32
- ثبت کننده : وحید فرضایی
- تعداد بازدید : 273
- تعداد فروش : 0