
مقطع : دانشجوی کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
تاریخ دفاع : 1394/06/31
اساتید راهنما : یوسف درویشی
اساتید مشاور :
اساتید داور : پرویز نوروزی ثانی- کریم حسین زاده دلیر
مشاهده سایر پایان نامه های یوسف درویشی
چکیده:
رشد شتابان جمعیت شهری و نیاز به تأمین مسکن برای جمعیت شهری همچنین جلوگیری از رشد افقی شهرها برای استفاده بهینه از اراضی شهری پارادایم بلند مرتبه سازی و شهر بلند مرتبه را مطرح کرده است.
احداث ساختمانهای بلندمرتبه در بافت فرسوده و هسته های مرکزی شهرهای بزرگ توانسته است قسمت اعظم نیاز مسکن را برطرف نماید لیکن احداث این بناها همواره با چالشهائی روبرو بوده است. مهم ترین هدف تحقیق حاضر بررسی تبعات اجتماعی و محیطی بلند مرتبه سازی در دو منطقه دو و چهار کلان شهر تبریز می باشد. اثرات مثبت و منفی این الگو در این دو منطقه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. یافته های پژوهش ، حاکی از آن است که اولاً این روش توانسته است تا حدود زیادی مشکل تأمین مسکن را حل نموده و از گسترش شهر در افق جلوگیری نماید.
دوماً علیرغم مزایای این گونه بناها، حقوق همجواری و همسایگی همچنین زیبائی و نظم بصری دچار چالش جدی می باشد. افزایش تراکم انسانی در واحد سطح باعث تنزل روابط اجتماعی شده است. عدم تأمین فضای باز برای هر واحد و عدم تأمین پارکینگ مورد نیاز واحدهای مسکونی موجب ایجاد ترافیک سنگین شده و مشکلاتی را بر اهالی شهر تحمیل کرده است. مَالاً بلند مرتبه سازی با رویکرد جاری روش مناسبی برای حل مشکل زمین و مسکن نیست.
واژگان کلیدی:
بلند مرتبه سازی – نظم بصری – اشرافیت و سایه اندازی