پژوهش حاضر باهدف بررسي و تعيين عوامل تأثیرگذار بر انتخاب كشت محصولات زراعي در شهرستان ساوجبلاغ انجام و نه عامل، موانع دستیابی، عامل اقتصادی، دانش کشاورز، ویژگیهای نظام زراعی، عامل اجتماعی، نگرش کشاورز، عوامل آموزشی و ترویجی، عوامل ارتباطی و ویژگیهای فنی و زراعی بررسیشده است. جامعه آماري تحقیق شامل کشاورزان شهرستان ساوجبلاغ استان البرز در سال زراعی 92-1391 میباشد. حجم نمونه برابر است با 83 كشاورز بخش زراعت شهرستان ساوجبلاغ که تعداد آنها با توجه به تعداد جامعه آماری از جدول مورگان استخراجشده است. براي جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی89/0و دادههای سازمان جهاد کشاورزی، دادههای هواشناسی استفاده شد؛ و براي تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار Spss22 و Amos22 استفادهشده است. نتایج نشان داد که عامل آموزشی و ترویجی با ضریب 31/0و عامل ویژگیهای فنی و زراعی با ضریب 05/0 به ترتیب بیشترین و کمترین سودمندی ادراکشده بار را بر روی سازه برخوردارند؛ و همه عاملهای تأثیرگذار در سطح اطمینان 99 درصد معنادار میباشند؛ و گندم بهترین محصول از نظر شاخص های مکانیزاسیون و انرژی برای کشت اول شهرستان ساوجبلاغ می باشد. درنهایت از تعمق در پژوهش انجامشده پیشنهاد میشود به دليل پايين بودن سطح سواد كشاورزان بايستي در نيل به پايداري كشاورزي گامهای فرهنگي مهمي برداشته شود و واضح است دراینارتباط شیوههای آموزشي ويژه در راستاي ارتقاء ظرفیتهای شناختي و گسترش کلاسهای آموزشي بهصورت عملي و ايجاد مزارع نمايشي طریقهای و نتیجهای با توجه به سن و سواد كشاورزان توصيه میگردد.
کلید واژگان :انتخاب كشت، بررسي، شهرستان ساوجبلاغ، عوامل تأثیرگذار، محصولات زراعي، Spss22 و Amos22
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143066164249828
- سال انتشار : 1393
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی،منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- برگزار کنندگان : دبيرخانه دائمي كنفرانس بين المللي توسعه پايدار، راهكارها و چالش ها
- تاریخ ثبت : 1394/02/13 18:30:42
- ثبت کننده : محمد منافی دستجردی
- تعداد بازدید : 337
- تعداد فروش : 0