چکیده :

بتا کاروتن یک رنگدانه قرمز- نارنجی است که در گیاهان و میوه ها یافت میشود. این ترکیب پپش ساز ویتامین آ بوده و منبع غذايي عمده آن هویج است. بتاکاروتن در مقابل بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، بيمار يهاي قلبي عروقي، سکته هاي مغزي و قلبي، کاتاراکت (آب مرواريد)، بيماري پارکينسون، اختلال هماهنگي حسي و حرکتي در سيستم عصبي و روماتيسم مفصلي اثر حفاظتی دارد. این رنگ خوراکی در صنایع غذایی بسیار پرکاربرد است و به محصولات غذايي از جمله روغن هاي خوراکي، غلات و نوشيدني ها اضافه مي شود. تقاضای این محصول در بازار داخلی کشور در پایان سال 92 بیش از 400 تن برآورد شده است که تماما وارداتی است. در حال حاضر شرکت خوشرنگ، یکی از شرکت های تابعه گروه صنعتی خوشگوار، بزرگترین تولید کننده نوشابه های گازدار در کشور، قصد انتقال تکنولوژی تولید این محصول را از کشور چین دارد. تهیه و تنظیم یک برنامه انتقال، با هدف دستیابی کارا به تکنولوژی مذکور و رساندن آن به تولید انبوه، در دستور کار کارشناسان و مدیران این گروه صنعتی قرار دارد. اما نکته حائز اهمیت آن است که انتقال کامل و موفقیت آمیز تکنولوژی زمانی حاصل می شود که کلیه مراحل فرآیند انتفال تکنولوژی بصورت کامل و با موفقیت طی شوند، همچنین با ارزیابی های جامع بتوان موفقیت فرآیند انتقال تکنولوژی را مورد ارزیابی قرار داد. در این مقاله با مروری بر ادبیات مدل های انتقال تکنولوژی، الگویی برای ارزیابی فرایند انتقال تکنولوژی تولید رنگ خوراکی بتاکاروتن ارائه می گردد و براساس این الگو، موفقیت فرآیند انتقال تکنولوژی مورد بررسی قرار می گیرد.

کلید واژگان :

بتاکاروتن، ارزیابی تکنولوژی، فرآیند انتقال تکنولوژی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک