چکیده :

به منظور بررسي تحمل ارقام برنج به دزهاي مختلف علفكش بوتاكلر، آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك‌هاي كامل تصادفي با سه تكرار در سال 1388 اجرا گرديد. تيمارهاي آزمايشي شامل ارقام برنج (هاشمي، فجر و شيرودي) و سطوح علفكش بوتاكلر (0، 5/1، 2، 5/2، 3 و 5/3 ليتر در هكتار) بود. نتايج نشان داد در شرايط عدم كاربرد علفكش كمترين عملكرد و اجزاي عملكرد در حضور همه ارقام به دست آمد. با افزايش دز بوتاكلر عملكرد و اجزاي عملكرد افزايش يافت. افزايش دز بوتاكلر از 5/2 تا 5/3 ليتر در هكتار تاثير معني‌دار بر افزايش عملكرد و اجزاي عملكرد نداشت. در حضور رقم رقيب شيرودي بيشترين مقدار تعداد كل پنجه، تعداد خوشه در متر مربع، درصد خوشه‌چه پر در خوشه، عملكرد دانه و عملكرد بيولوژيك نسبت به ساير ارقام حاصل شد. بنابراين رقم شيرودي به عنوان رقم رقيب در حضور علف هرز شناخته شد.

کلید واژگان :

ارقام برنج، رقابت، علفكش، عملكرد دانه.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک