چکیده :

هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر آنزیم های کبدی جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پوسته رنج بود به این منظور از 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس که در قالب طرح کامالً تصادفی به 4 تیمار تقسیم و از سن 1 تا 42 روزگی پرورش یافتند، استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 0 ،5/2 ،0/5 و 5/7 درصد پوسته برنج در جیرههای آزمایشی بودند. در طول آزمایش از دو نوع جیرهی آغازین و رشد استفاده شد در سن 42 روزگی آزمایش از هر تکرار دو قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب شدند و پس از خونگیری از ورید بال، سرم خون جدا گردید و آنزیمهای کبدی شامل آسپارتات آمینوترانسفراز )AST ،) آالنین آمینوترانسفراز )ALT )و آلکالین فسفاتاز )ALP )در سرم خون جوجههای گوشتی با استفاده از روش آنزیمی و به وسیله کیت تجاری شرکت پارس آزمون تعیین گردیدند. نتایج نشان داد آنزیم آالنین آمینو ترانسفراز تحت تاثیر سطوح پوسته برنج مصرفی قرار نگرفت و اختالف معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد)05/0>P )اما آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و اختالف معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده شد)05/0>P .) تیمار شاهد و تیمار مصرف کننده 5 درصد پوسته برنج بترتیب حداکثر و حداقل آین آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز را دارا می باشند. بنابراین می توان از این سطوح پوسته برنج بدون اینکه اثرات زیان باری بر روی عملکرد کبد داشته باشد در تغذیه جوجه های گوشتی استفاده نمود.

کلید واژگان :

پوسته برنج، آنزیم های کبدی، آسپارتات آمینو ترانسفراز، آالنین آمینو ترانسفاز، آلکالین فسفاتاز



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک