مقدمه: لیستریامونوسیتوژنز از باکتری های منتقل شونده از راه مواد غذایی و عامل بسیاری از موارد بیماری اسپورادیک و اپیدمیک در انسان است. این پژوهش با هدف ارزیابی شیوع ليستريا مونوسيتوژنز جدا شده از سطح گوشت قرمز و بررسی مقاوت آنتی بیوتیکی جدایه ها انجام شد. روش بررسی: این پژوهش به صورت مقطعی - توصیفی بر روی 400 نمونه گوشت قرمز جمع آوری شده از کشتارگاه صنعتی دام شهر کرمان انجام گرفت. ابتدا نمونه ها در محیط SEB(Simultaneous Enrichment Broth) غنی سازی و سپس در محیط های اختصاصی پالکام آگار و TSBYE(Tryptic Soy Broth Yeast Extract Broth) کشت داده شدند. از آزمون های بیوشیمیایی و روش PCR برای تعیین هویت و از روش دیسک دیفیوژن به منظور ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها استفاده شد. یافته ها: از مجموع نمونه های گوشت مورد بررسی، از 12 نمونه (3%) گونه های مختلف لیستریا جداسازی گردید. ژن حدت hly در 8 (2%) نمونه لیستریا مونوسیتوژنز شناسایی شد. همچنین اختلاف معنی داری بین جداسازی لیستریا مونوسیتوژنز از گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گاو وجود داشت. تمامی جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های کلیندامایسین، آمیکاسین و کلرامفنیکل مقاوت و نسبت به پنی سیلین حساسیت داشتند. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میزان آلودگی نمونه های گوشت قرمز در شهر کرمان بسیار پایین است. اما با توجه به پتانسیل آلودگی گوشت قرمز به لیستریا ضرورت پایش مستمر و تدوین یک پروتکل دقیق برای شناسایی این باکتری در کشور وجود دارد.
کلید واژگان :لیستریا مونوسیتوژنز، ژن hly، گوشت قرمز، آنتی بیوتیک، کرمان.
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک