چکیده :

مقدمه: هايپركلسترولمي عامل خطري براي بیماری های قلبی عروقی است. مطالعات متعدد نشان داده اند که برخي از سويه هاي لاكتوباسيلوس می توانند کلسترول را کاهش دهند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات لاکتوباسیلوس فرمانتوم جدا شده از ماست سنتی بر الگوی لیپیدی و وزن بدن رت های تغذیه شده با رژیم پر چرب است. مواد و روش ها: چهل رت نر به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. رت های گروه اول، رژیم غذایی نرمال (N) و گروه دوم جیره غذایی نرمال همراه با شیر تخمیر یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم مصرف کردند (N-L). گروه سوم غذای پر چرب به منظور ایجاد هايپركلسترولمي دریافت نمودند (HF) و گروه چهارم با رژیم پر چرب با شیر تخمیر یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم تغذیه شدند (HF-L). پس از 8 هفته، وزن بدن و متابولیت های لیپیدی رت ها اندازه گیری گردید. یافته¬های پژوهش: در رت های تغذیه شده با رژیم پر چرب همراه با شیر تخمیر یافته با لاکتوباسیلوس فرمانتوم (HF-L)، سطوح کلسترول تام، LDL-C و تری گلیسیرید سرمی بطور معنی داری کمتر و سطحHDL-C سرمی بطور معنی داری بیشتر از گروه تغذیه شده با رژیم پرچرب بدون مکمل پروبیوتیک (HF) بود (05/0p<). البته میانگین کلسترول، LDL-C، تری گلیسیرید وHDL-C سرمی در میان گروه های N (N, N-L) اختلاف قابل توجهی نداشت. همچنین، افزایش وزن بدن در گروهHF بطور معنی داری بیشتر از گروهHF-L بود (01/0p<). بحث و نتیجه گیری: این مطالعه پیشنهاد می دهد که مصرف شیر تخمیر یافته با لاکتوباسیلوس فرمانتوم، الگوی لیپیدی سرم را از طریق کاهش سطوح کلسترول، تری گلیسیرید،LDL-C و افزایش میزان HDL-C در رت بهبود می بخشد و در پیشگیری از چاقی ناشی از رژیم پرچرب نقش دارد.

کلید واژگان :

لاکتوباسیلوس فرمانتوم، بیماری قلبی عروقی، غذای پرچرب، کلسترول سرمی



ارزش ریالی : 1200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک